СПОРТЕН МАСАЖ @ СТУДИО ЗА КРАСОТА ДАРИ
СПОРТЕН МАСАЖ @ СТУДИО ЗА КРАСОТА ДАРИ
  • СПОРТЕН МАСАЖ @ СТУДИО ЗА КРАСОТА ДАРИ

СПОРТЕН МАСАЖ

Спортен масаж - 60 минути

  Резервирай сега на

0889 60 44 26

  Резервирай сега на

0886 88 44 94

  Резервирай онлайн

www.salon-dari.com

‼️ Прилагането на спортен масаж, преди и след тренировка, може да повиши производителността, да помогне за възстановяване и да предотврати нараняванията.

Какво представлява СПОРТНИЯТ МАСАЖ?

Сигурно поне веднъж се е случвало да изпитате болка или дискомфорт при практикуване на някакъв вид спорт, като сте прибягвали до спортен масаж за лечението. И това е много добър избор, защото този тип масаж е създаден, за да се премахне мускулната умора и скованост, да се освободите от стреса и натрупаното напрежение в ежедневието или по време на различни спортни дейности.

Спортният масаж е вид масаж, при който се манипулират меките тъкани на човек, който се занимава с редовна физическа активност. Меката тъкан е съединителна тъкан, която не е "втвърдена" в костите и хрущялите. Меки тъкани са: кожата, мускулите, сухожилията, връзките и фасциите (форма на съединителната тъкан, която обхожда и загрява другите меки тъкани).

Спортният масаж е предназначен да помогне за коригиране на проблемите и дисбалансите в меките тъкани, които са причинени от повтаряща се и напрегната физическа активност или травма.

Каква е разликата от лечебния масаж?

Разликата между спортния масаж и лечебния масаж са обектите за масаж. При лечебния масаж масажираният е болен човек, който се нуждае от точна дозировка и подбор на най-подходящите похвати във връзка със заболяването му. А при спортния масаж – това е спортистът, който се нуждае от масаж съобразно фазата, етапа и задачите на тренировката, състезанието или възстановяването.

Професионалните кинезитерапевти, работещи в студио за масажи, различават спортния масаж отделно от другите видове масажи и не третират по същия начин както с класическите масажни техники.

Спортен масаж

Конкретни референции