Това чувство, че повече не се нуждаеш от самобръсначки @ Рубриката на ДЖАНЪM

Рубриката на ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ (блог)

Това чувство, че повече не се нуждаеш от самобръсначки …

Средно жената се бръсне 7,718 пъти през целият си живот ... това звучи смешно, нали?
 
Захвърлете самобръсначката в шкафа и помислете за гладката кожа, която може да имате в дългосрочен план!

Вече не е нужно да пускаме косми и да чакаме часа за кола маска… колко по-хубаво?!
Инвестирайте в трайното обезкосмяване и се радвайте на кожа, която ще бъде винаги гладка, а вие ще се насладите на по-приятни занимания от поредното бръснене ?

  • Какъв е проблемът ли?

Местата се запълват бързо – затова не чакай, а запази своя час – Датата е...!
22 и 23 Февруари 2024  (няма места) от 11:00 – 20:00 часа
21 и 22 Март 2024  (ограничени места) от 11:00 – 20:00 часа
18 и 19 Април 2024  (ограничени места) от 11:00 – 20:00 часа
16 и 17 Май 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
20 и 21 Юни 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
18 и 19 Юли 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
22 и 23 Август 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
*при запълване на свободните часове за посочените дати, екипът на Студио за красота ДАРИ има готовност да обяви нови свободни часове за извънредни дати.
Очакваме те!
Нека заедно  се радваме на резултати.

  • Каква е разликата между IPL и лазерна епилация?

ЛАЗЕР
Лазерните системи са много прецизни инструменти, устроени така, че да защитават околните тъкани от фото увреда. Те въздействат концентрирано само на целта, за които са проектирани системите, в случая с лазерната епилация – върху косъма.

IPL ИЛИ ФОТОЕПИЛАЦИЯ
Системите с интензивна пулсова светлина имат по-малка точност, но пък и по-широк спектър на приложения, благодарение на различните видове светлина, които могат да излъчват. В някои, макар и по-редки случаи, IPL може да бъде по-ефективен за обезкосмяване – когато лазерът не може да улови пигмента на косъма, заради технологично ограничение.
Основното предимство на IPL-апаратите е гъвкавостта – приложими са при по-широк спектър на типове кожа и цвят на космите. Основният им недостатък е, че имат по-малка точност, за разлика от прецизните лазери и не само, че могат да пропуснат космения фоликул, а и да доведат до нежелани реакции, като по-интензивни изгаряния. Фотоепилацията е неподходящ метод за обезкосмяване през летните месеци, както и не може да се прилага на по-тъмна кожа и такава с тен, заради по-високия риск от образуване на пигментни петна.

  • Колко процедури са необходими, за цялостно премахване на нежеланото окосмяване?

По-точното насочване на лазерния лъч, в сравнение с този на IPL дава по-бързи резултати. Обичайно между 6 и 8 процедури са достатъчни за трайно премахване на нежеланото окосмяване. Няма значение дали преди това да сте правили много коламаска, дали имате рядко окосмяване или сте минали курс фотоепилация. Просто за съжаление космите по човешкото тяло растат не наведнъж, а на фази. Във всеки един момент само около 20% от космените фоликули са кръвоснабдени и от тях излизат косми. После тези косми опадат, фоликулите им „заспиват“ (ако не ги отстреляме с лазера, докато са в активната си т.нар. анагенна фаза) и се събуждат следващите 20%. Затова обикновено един пълен курс е съставен от поне 6 процедури лазерна епилация. Така сме сигурни, че сме хванали всички активни фази на окосмяването

Лазерната епилация e златен стандарт, както по отношение на безопасността, така и по отношение на ефикасността. Тя е по-ефективна за повече тонове на кожата, има по-малък риск от увреждане, дава по-бърз ефект, което я прави и по-евтин и бърз метод за трайно обезкосмяване. Лазерна епилация използва по-целенасочен и концентриран светлинен лъч (в сравнение с IPL) и има по-мощен ефект върху космения фоликул. По-голямата дължина на вълната на IPL ограничава усвояването на енергията от косъма, защото се поглъща от околната кожа и е по-рисков за увреждане, особено при по-тъмен тен.

  • Защо е важно да се обръснете тренираната зона преди процедурата за лазерна епилация?

Не премахвайте космите в третираната зона с кола маска или други методи на отскубване поне 3 седмици преди първата лазерна епилация. За да е ефикасна процедурата, косъмът трябва да е свързан с корена си. Причината е, че както вече споменахме, лазерната светлина се поема от меланина в косъма, провежда се до корена, там се превръща в силна топлина и унищожава фоликула. Ако космите са скоро отскубвани, няма корен. А няма ли корен – няма ефект. Затова забравете за пинсетата!

Кога да се обръсна?
Направете го в самата вечер преди лазерната си епилация, за да не бъде кожата току-що раздразнена от бръснене преди процедурата. Обръснете зоната грижливо, защото там където има по-дълги косъмчета ще има два неприятни ефекта. Първият е усещането на парване от изгарянето на косъма на повърхността на кожата. Вторият е загубването на част от енергията на импулса в дължината на косъма, вместо да я ползваме за унищожаването на корена му.
Може да използвате бръснач или тример, но в никакъв случай депилиращ крем. Той съдържа киселина, която уврежда кожата и може да предизвика реакция с лазера.

  • ПОДДРЪЖКА СЛЕД ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ

Между две процедури премахвайте косъмчетата единствено с бръснене или подстригване. Не се тревожете – при бръснене след лазерна епилация космите ви няма да загрубеят и потъмнеят, а няма и да се сгъстят. Напротив – още след първата процедура не само ще станат по-редки, но и по-фини и с много по-бавен растеж

Нанасяйте фотозащита поне SPF 50 в третираната зона всеки ден по време на целия курс епилация. Така заедно ще запазим зоната от почерняване и изгаряне. Ако тя потъмнее, дори да изчакаме две седмици след последното ви след процедура на лазерна епилация излагане на слънце, ще сме принудени да използваме по-ниски или безопасни параметри. Защото ще се стремим да избегнем щети на кожата, вместо според препоръките за максимален ефект да увеличаваме силата на импулса при всяко следващо посещение. Така може да компрометираме резултата ви и да се наложи да правим допълнителни процедури.

Не използвайте ексфолианти 10 дни преди и след лазерна епилация. Всяка ексфолиация предизвиква мини наранявания на кожата, които могат да доведат след процедурата по обезкосмяване до неприятни реакции. Такива са например раздразнения, сухота или усещане за опъване, а понякога дори изгаряне. Затова щадете кожата си и оставете по-дълъг период между двете процедури.

•    Носене на широки памучни дрехи.
•    Нанасяни на хидратиращ продукт със 100% съдържание на Алое Вера
•    Избягване на фитнес, парна баня, сауна, джакузи, плувен басейн
•    Вземане на по-хладък душ.
•    Избягване на тежки физически натоварвания.
•    Нанасяне само минерален грим (без алергени) след всяка процедура по лазерна епилация на лицето.
•    Нанасяне на  продукт със слънцезащитен фактор 50+ върху всички третирани зони, които са изложени на светлина, независимо от сезона.

Местата се запълват бързо – затова не чакай, а запази своя час – Датата е...!
22 и 23 Февруари 2024  (няма места) от 11:00 – 20:00 часа
21 и 22 Март 2024  (ограничени места) от 11:00 – 20:00 часа
18 и 19 Април 2024  (ограничени места) от 11:00 – 20:00 часа
16 и 17 Май 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
20 и 21 Юни 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
18 и 19 Юли 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
22 и 23 Август 2024  (има места) от 11:00 – 20:00 часа
*при запълване на свободните часове за посочените дати, екипът на Студио за красота ДАРИ има готовност да обяви нови свободни часове за извънредни дати.
Очакваме те!
Нека заедно  се радваме на резултати.


Следете сайта и фейсбук страницата на Студио за красота "Дари" за информация относно новостите в менюто ни от процедури и услуги! Препоръчваме за любознателните "рубриката на ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ" в блога ни на www.salon-dari.com !
Можете да резервирате час 24/7, онлайн на: www.salon-dari.com или на 0889 60 44 26 и 0886 88 44 94

Публикувано в: ЕПИЛАЦИЯ