Лазерна и фото епилация, това е бъдещето! @ Рубриката на ДЖАНЪM

Рубриката на ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ (блог)

Лазерна и фото епилация, това е бъдещето!

Няма човек, който да не  е чувал за трайното обезкосмяване. Лазерна и фото епилация?! Мили мои, това е бъдещето!

  Всяка дама знае кръговрата на кола маската – пускаме известна дължина косми, за да се порадваме на 2-3 седмици гладки крака, ръце или каквото там сме обезкосмили!
После се започва отново пускането на косми, за да можем да отидем отново на кола маска. Гадно, нали?

 Ами врастналите косъмчета, които се появяват при използването на епилатор и самобръсначка? Да, един огромен недостатък, който отново ни дели от мечтата за съвършено гладки и меки извивки. Да не говорим за постоянното порязване, растенето на косми за часове и черните косми от използването на самобръсначките. Дами, заслужаваме нещо по-добро!

  Предимствата на трайното обезкосмяване са повече от недостатъците! 52% обмислят да заменят напълно кола маската, домашния епилатор или самобръсначката с лазерно обезкосмяване. Защо?

Нека видим и черно на бяло:

  •     Принципът на действие е следният : Лазерният лъч прониква във фоликула. Меланинът в него – пигментът, който осигурява цвета на косъма (както и тена на кожата ви), поема енергията. Повишената температура уврежда космената торбичка и тя губи потенциала си да отглежда косми. Затова лазерната епилация гарантира трайно обезкосмяване. Всички досегашни методи за обезкосмяване разчитат на отрязване, откъсване или отскубване на косъма. Фоликулът – космената торбичка, която „произвежда“ космите, остава здрава и е само въпрос на време отрязаният косъм да израсте отново или на мястото на отскубнатия да поникне нов.
  •     След процедурите с лазер няма възпаления, пъпки, порязвания. Особено облекчение е липсата на врастнали косъмчета, които се появяват при старите начини на депилация.
  •     Извършва се бързо и пести време
  •     Еднакво ефективна както за жени, така и за мъже. Лазерното обезкосмяване отдавна не е процедура само за жени. Около 46% от мъжете по света се подлагат на лазерна епилация, за да решат трайно проблема с нежеланото окосмяване.
  •     Лазерната епилация няма аналог по отношение на дълготрайност на ефекта. Резултатът от нея може да трае години. Няма риск от инфекции, какъвто крият повечето традиционните методи за епилиране.

Недостатъци? Може би тук ще вметнем един, който изскача веднага в главата на всички, когато чуят за този вид обезкосмяване – цената. Погрешно много хора смятат, че цената на процедурата е висока, но в дългосрочен план тя реално ви спестява значителни финансови средства.

  •     Неприложима при бременни жени, при които протичат резки промени в нивата на хормони.
  •     Неприложима при някои сериозни заболявания.
  •     Неефективна при мъховидни и бели косъмчета.


Следете сайта и фейсбук страницата на Студио за красота "Дари" за информация относно новостите в менюто ни от процедури и услуги! Препоръчваме за любознателните "рубриката на ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ" в блога ни на www.salon-dari.com !
Можете да резервирате час 24/7, онлайн на: www.salon-dari.com или на 0889 60 44 26 и 0886 88 44 94

Публикувано в: ЕПИЛАЦИЯ