Рубриката на ДЖАНЪМ - МАНИКЮР @ Студио за красота ДАРИ

Рубриката на ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ (блог)

ТРАЕН ГЕЛ ЛАК - вреди, ползи и важни факти

Понякога и сами си вредим, не е само до маникюриста. И най-добрият на света да е, пак можем сами да се подредим. Ще си позволя да копирам тук пост на професионалист, на който наистина вярвам.

"Мога ли да нося гел лак 3 седмици? А какво ще стане, ако го нося 1 месец?"

❗️Ноктите растат. Това е главната причина, поради която сменяме покритието. Когато маникюристът покрива ноктите с гел лак, той не просто нанася база, цвят и топ. Майсторът оформя правилна архитектура на Вашите нокти. Тази ПРАВИЛНА АРХИТЕКТУРА позволява дългото носене на маникюра. Съществува понятие “стрес зона”, това е мястото където най-често се чупят ноктите. Когато гел лакът се измести и натежи към свободния край, архитектурата се променя и има риск от счупване.

❓Какво става, когато носите гел лак 3 седмици?

✅ Ако ноктите Ви не растат бързо, този интервал не е проблем.

❓Какво става, когато носите един и същ гел лак 1месец (или повече ?) ?

✅ С течение на времето връзката между нокътя и лака отслабва, базата остарява и започва разпад на молекулярно ниво. Това неминуемо уврежда естествения нокът. Разбира се, по-здравите и плътни нокти “издържат” по- дълго преди да станат видими самите уреждания! Възможно е под самото покритие да се получат въздушни джобове, които остават скрити, докато не започне свалянето на материала. В тези въздушни “джобове” започва да влиза влага и мръсотия, което е идеална среда за развитие на гъбички и бактерии.

✅ Много момичета започват да чоплят лака там, където е започнал да се повдига и по този начин увреждат горния слой на нокътната плочка, което от своя страна прави сцеплението на новия гел лак трудно и маникюрът ще бъде неустойчив.

‼️ Производителите на гел лак дават гаранция за издържливост на гел лака 10-14 дни! Качествената работа на маникюриста може да допринесе Вашият маникюр да издържи месец или повече, НО това не означава, че е здравословно да го сменяте толкова рядко.


Следете сайта и фейсбук страницата на Студио за красота "Дари" за информация относно новостите в менюто ни от процедури и услуги! Препоръчваме за любознателните "рубриката на Джанъм" в блога ни на www.salon-dari.com !
Можете да резервирате час 24/7, онлайн на: www.salon-dari.com или на 0889 60 44 26 и 0886 88 44 94

Публикувано в: МАНИКЮР и ПЕДИКЮР